Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα Πάτρας BSS ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και νίκησε εύκολα εκτός έδρας, με 82-71 για την 11η αγωνιστική της National League 1 και έτσι θα κάνει καλά Χριστούγεννα.
Η Πατρινή ομάδα αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο δεκάλεπτο που δεν μπήκε δυνατά, είχε πρόβλημα στην άμυνα και αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Κηφισιά να προηγηθεί με 28-20 στο τέλος της πρώτης περίοδού.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως με πρωταγωνιστή τον Χαϊκαλη ξεκίνησε την αντεπίθεση της και όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά πήρε προβάδισμα (36-40) που το κράτησε ως το τέλος του ημιχρόνου με 46-43.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων BSS έχοντας κερδίσει την μάχη των ριμπάουντ και παίζοντας δυνατή άμυνα, αύξησε το προβάδισμα με αποτέλεσμα να πάει στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με 59-51.
Στην τέταρτη περίοδο δεν άλλαξε κάτι και έχοντας Χαϊκαλη και Αναγνωστόπουλο σε καλή μέρα, πήρε προβάδισμα με 62-54 και παρότι η Κηφισιά έκανε αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά, κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και έφτασε στη νίκη με 82-71.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο τεχνικός, Γιάννης Ψυχογιόπουλος, τόνισε:
Ηταν μια σημαντική νίκη, η Κηφισιά είναι καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα κάνει ζημιές. Εμείς από την πλευρά μας, ήμασταν σκληροί αμυντικά, ειδικά στον β΄ γύρο και συγκεντρωμένοι στην επίθεση με αποτέλεσμα να πάρουμε δίκαια τη νίκη.
Πλέον θα ξεκουραστούμε και θα επιστρέψουμε με στόχο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας».
Δεκάλεπτα: 28-20, 43-46, 51-59, 71-82
ΑΕ Ν. Κηφισιάς (Λαδικός): Γαρμπής 11 (1), Μανούσος 16, Χατζηνικόλας 12 (2), Μέλιος 4, Σκούρτης 4, Στασινόπουλος 8, Καρυστινός 8 (2), Μιχαλάκης, Παπανικολάου 6 (2), Θανάσαινας 2, Γκανιτσάνι, Παπαδογιάννης.
Απόλλων Πατρών BSS (Ψυχογιόπουλος): Παπαφωτίου 11 (3), Αναγνωστόπουλος 14, Ζούμπος 12 (3), Χαϊκάλης 20 (3), Γεραμάνης 9 (1), Μολφέτας 9 (2), Μηλιτσόπουλος 3 (1), Αναστασόπουλος 4, Θανόπουλος, Παγώνης, Φραγκισκάτος.