To Σάββατο 17 Μαΐου θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ της Β΄ ATHANASOULIS JOHN DEERE Κατηγορίας, που θα κρίνει την άνοδο δύο ομάδων, κατά τα φαινόμενα, στην Α΄ Κατηγορία (αν προβιβαστεί ο Πύργος F.C. Θύελλα στη Γ΄ Εθνική, κάτι που πλέον είναι πολύ πιθανό, την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία θα πάρουν δύο ομάδες μέσω των πλέι-οφ).
Η αγωνιστική είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Κυριακή 18 Μαΐου, αλλά την ίδια μέρα παίζει ο Πύργος F.C. Θύελλα με τον Αστέρα Βλαχιώτη, κι έτσι η ΕΠΣΗ μετέφερε τα ματς το Σάββατο και ώρα 5.30μ.μ.. Ο Πανηλειακός Α.Σ. Πύργος, που είναι πρώτος με 12 βαθμούς, θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας και με νίκη ή ισοπαλία θα πάρει το ένα εισιτήριο της ανόδου.
Ο Απόλλωνας, που έχει 9 βαθμούς, θέλει μόνο νίκη για να πιάσει τον Πανηλειακό στους 12 και να υπερισχύει στην ισοβαθμία (το ματς στη Ν. Φιγαλεία είχε έρθει 3-3).
Στο άλλο ματς, ο ΑΠΟ Κουρτεσίου, που είναι αδιάφορος βαθμολογικά έχοντας 2 βαθμούς, φιλοξενεί την Προοδευτική, η οποία με νίκη παίρνει και αυτή εισιτήριο ανόδου, τουλάχιστον ως δεύτερη, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στον Πύργο. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στους 12 βαθμούς (νίκη Ν. Φιγαλείας και Προοδευτικής), τις δύο πρώτες θέσεις παίρνουν Ν. Φιγαλεία και Προοδευτική.
Η βαθμολογία
(Σε 5 αγώνες)
ΠΑΣ Πύργος (8-6) 12
————————–
Προοδευτική (10-8) 9
—————————
Ν. Φιγαλεία (14-10) 9
Κουρτέσι (1-9) 2
Άρθρο του Κώστα Πλιάγκου στην Εφημερίδα “Πρωϊνή” της Ηλείας