Πάνω από το 75% του υγειονομικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είναι εμβολιασμένοι, έχοντας κάνει ήδη και την δεύτερη δόση.
Κατά συνέπεια ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους υγειονομικούς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με την προθεσμία της πρώτης δόσης να λήγει στις 16 Αυγούστου, είναι ένα ζήτημα που δεν απασχολεί και τόσο τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και γενικότερα το προσωπικό του συγκεκριμένου νοσοκομείου.
Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αντιδράσεις, τόσο για το υποχρεωτικό που σύμφωνα με αρκετούς καθαιρεί τα προσωπικά τους δεδομένα, όσο και για την αυστηρότητα του νόμου που τους βγάζει σε αναστολή, χωρίς δηλαδή να μπορούν να πάρουν χρήματα για να ζήσουν.
Όμως εκεί που το όλο θέμα αναμένεται να φέρει περισσότερες αντιδράσεις είναι στους εργαζόμενους του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα. Το ποσοστό των εμβολιασμένων στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι μικρότερο, κυρίως από την πλευρά των εργαζομένων στα παραϊατρικά επαγγέλματα.
Ήδη τα μέλη του σωματείου εργαζομένων «Ιπποκράτης» κάνουν λόγο για μία απόφαση αντιδημοκρατική που δεν θα την αφήσουν να περάσει. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ορισμένοι από τους αντιεμβολιαστές φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και στην παραίτηση από τις θέσεις τους, σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί το υποχρεωτικό του εμβολιασμού.
Τόσο αποφασισμένοι είναι να μην κάνουν το εμβόλιο, προτιμώντας να χάσουν την δουλειά τους. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το σωματείο, θα δημιουργήσει σημαντικά κενά σε ανθρώπινο δυναμικό, κενά που θα λειτουργήσουν εις βάρος της ομαλής λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη άποψη που λέει ότι οι εργαζόμενοι μέσω της «απειλής» της παραίτησης τους, προσπαθούν και αυτοί από την πλευρά τους να πιέσουν καταστάσεις για να μην κάνουν το εμβόλιο.
Καταστάσεις όμως που από τη στιγμή που η κυβέρνηση και το κράτος δεν κάνουν πίσω, ενδεχομένως να τους γυρίσουν μπούμερανγκ. Πάντως, το γεγονός είναι ένα:
Το 90% των εργαζομένων στα νοσοκομεία που έχουν έρθει σε επαφή με τον κορωνοϊό, γνωρίζοντας τον από κοντά, φροντίζοντας τους ασθενείς του, ήταν από τους πρώτους που πήγαν και το έκαναν.