Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, κύριο Σύψα, τα επόμενα ανοίγματα θα είναι η γ’ λυκείου, μετά τα λύκεια και έπειτα τα γυμνάσια ενώ αναφερόμενος στην εστίαση είπε, «Δυστηχώς θα ανοίξει τελευταία».
Σε εκπομπή του MEGA μίλησε ο Λοιμωξιολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νικόλαος Σύψας, για την πορεία της πανδημίας και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.
Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, τα πράγματα είναι σχετικά καλά, καθώς περάσαν οι γιορτές χωρίς κάποια επιδημική έκρηξη. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες κόκκινες περιοχές και το ανησυχητικό είναι ότι δεν έχει περάσει ο κίνδυνος.
Όπως είπε, σε κάθε συζήτηση της επιτροπής γίνεται εκτίμηση κινδύνου. «Το άνοιγμα οποιασδήποτε δραστηριότητας έχει μεγαλύτερο όφελος από ένα πιθανό κίνδυνο», τόνισε και πρόσθεσε πως «παίρνουμε ρίσκο, αλλά είναι ένα ρίσκο λελογισμένο».
Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου δήλωσε πως αυτό θα γίνει με κάποιες προϋποθέσεις. Μία εξ αυτών είναι να γίνονται πολλά τεστ καθημερινά και σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά, τα μέτρα θα αρθούν.
«Κάθε μέρα είμαστε σε τεράστια επιφυλακή, γιατί το άνοιγμα σε σχολεία και λιανεμπόριο δεν είναι χωρίς κίνδυνο», είπε.